NK Zaalvoetbal COVS 2018

Link naar covs verslag: verslag-nk-zaalvoetbal-voor-covs-teams-2018

Alkmaar verrassend vierde op het NK zaalvoetbal in Zeeuws-Vlaanderen

Scheidsrechtersvereniging Alkmaar heeft zich verrassend opgewerkt naar een vierde plaats op het NK zaalvoetbal van 20 januari 2018 in Zeeuws-Vlaanderen. Hier het verslag gemaakt door Mitchel Krop.

Op 20 januari 2018 moest het dan gaan gebeuren. 

Scheidsrechtersvereniging Alkmaar maakte zijn debuut op het NK COVS zaalvoetbaltoernooi. Samen met 7 andere scheidsrechtersverenigingen gingen wij uitmaken wie zich de beste van Nederland mag noemen dit jaar. Alhoewel.. met een NK die plaatsvond in Terneuzen kun je je afvragen of het nog wel Nederland is en niet België ;).Zaterdagochtend vroeg vertrokken wij met twee auto’s richting Terneuzen. Onze geschatte aankomsttijd was 9:45uur. Snel bleek dat dit niet voor iedereen haalbaar was. Zo strikt als onze coach is begonnen de (meeste) spelers uit deze auto op de reservebank (dan moet je maar op tijd zijn). Terwijl de meeste teams druk en serieus bezig waren met de warming-up was Alkmaar zich nog aan het bedenken waar zij s ’avonds zullen gaan dineren. 5 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd begaven de eerste spelers van Alkmaar zich op het speelveld. De eerste wedstrijd was tegen Drachten. De wedstrijd begon en zonder enige verwachting begon Alkmaar aan te vallen en aan te vallen en aan te vallen. Wat er na 20 minuten op het scorebord als uitslag stond moet je bij zijn geweest om het te geloven. Het stond er echt… 5-0 voor Alkmaar! Wat een waanzin. Alkmaar kon het nauwelijks bevatten, maar bleef ondanks alle opwinding uiterst rustig. Onze tweede wedstrijd was tegen de scheidsrechtersvereniging van Zeeuws-Vlaanderen, oftewel de gastvereniging. De wedstrijd ging gelijk op met kansen voor beide ploegen. De keepers van beide teams waren amper te passeren. Slechts een keer lukte dat beide teams (1-1). Nadat de uitslag van het tweede veld bekend werd was al duidelijk dat Alkmaar door zal gaan naar de halve finale. Alkmaar wist niet wat hen overkwam. De halve finale halen op een debuut bij een NK. Wie weet wat er nog meer in zou zitten.. Eerst maar eens de derde en tevens laatste groepswedstrijd spelen. Dit was tegen de scheidsrechtersvereniging van Walcheren. Kort voor deze wedstrijd was ook eindelijk onze coach en mascotte gearriveerd. Nadat we binnen tien minuten 3-0 voor kwamen geloofden we het wel. Voorin werd geen bal meer afgespeeld en de verdediging bevatte meer gaten dan de nieuwste gatenkaas. Zo werd het in de laatste paar minuten toch nog spannend. Alkmaar won uiteindelijk nipt met 3-2. Dit resulteerde in 7 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. Een unicum leek ons. We hoorden dat Zeeuws-Vlaanderen hun laatste wedstrijd met 6-0 hadden gewonnen. Op een doelpunt verschil werden wij tweede in de poule en gingen wij in de halve finale spelen tegen de nummer een uit de andere poule. Uiteindelijk bleek dit Venlo te zijn. De andere halve finale ging tussen Zeeuws-Vlaanderen en Tilburg.

Waar de groepsfase lachen, gieren en brullen was bleek de halve finale van een heel ander kaliber te zijn. Waar wij voetbalden voor de lol bleek dit totaal niet te zien bij de tegenstander. Goed voetbal was er amper bij. Venlo liet ons het spel maken en daar waren we niet aan gewend. Ze lieten ons rustig opbouwen en vingen ons op hun helft op. Blijkbaar schrokken wij hiervan, want na 2x stom balverlies stonden we al snel 2-0 achter. Zij waren razendsnel op de counter. Nu kon Venlo hun geliefde spelletje spelen. De bal afschermen en telkens als wij probeerden de bal te spelen vielen zij als overrijpe bananen naar de grond. De scheidsrechter trapte hier telkens in, waardoor de irritatie bij Alkmaar aardig op liep. Regelmatig werd er aangegeven en gevraagd of er gewoon normaal gevoetbald kon worden, maar dit was geen optie. Natuurlijk heb je altijd een speler in je team die net over het randje gaat. Zo ook bij Alkmaar. Voor de zoveelste keer viel er een speler van Venlo op de grond, waarna de speler van Alkmaar uit irritatie de bal tegen deze speler aanschoot. Dit leverde hem een meer dan terechte gele kaart op. Hoe kun je nou zoiets doen als scheidsrechter.. Ook de coach van Alkmaar bleek hier niet van gediend te zijn aan zijn gezicht te zien. Of was dat zijn normale gezicht voor tijdens een spannende pot voetbal? Naja, maakt ook niet uit, we gingen door met 4 man. We gingen dan ook maar alles of niets spelen. Het werd uiteindelijk nog een spannende slotfase, waardoor het verschil telkens 1 doelpunt bleef (in het voordeel van Venlo). In de laatste minuut gingen ze zelfs tijdrekken.. in de zaal.. kom op zeg. Alkmaar verloor de halve finale met opgeheven hoofd en terug in de kleedkamer hadden we alweer de grootste lol. Zo hoort het te gaan bij zo een toernooi. Een goed half uur later trad Alkmaar aan voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Deze was tegen onze van vrienden van Zeeuws-Vlaanderen. Dat Alkmaar genoeg had gevoetbald voor vandaag bleek al snel. Binnen no-time kwamen ze ruim achter en toen zelfs enkele spelers meer oog hadden voor de bank en de tribune in plaats van voor de tegenstander en de bal bleek het einde zoek. Feit was wel dat Alkmaar vierde was geworden op hun eerste NK deelname. Een puike prestatie die door de mannen van trotste coach en voorzitter Schram uitbundig werd gevierd in de kleedkamer en later nog aan de bar in de sporthal in Terneuzen. Met het hele team werd de beker voor de 4e plaats opgehaald en werd er door een van onze spelers een korte speech gehouden. Hierna toonden wij de beker aan onze fans op de tribune en werd er flink gejuicht.

Na een goed avondmaal vertrokken de spelers van Alkmaar naar hun vijf-sterren hotel in Antwerpen, waarna zij na een korte periode van herstel en rust het nachtleven van Antwerpen uit probeerden. De volgende ochtend zaten de meeste spelers al vroeg bij het ontbijt en werd er teruggekeken op een geslaagd weekend!

Een speciaal dankwoord naar de organisatie van COVS van Zeeuws-Vlaanderen die alles prima hadden geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.