Technische Dag in Alkmaar trekt veel jong talent

door PIET TIGGELAAR

Traditiegetrouw organiseerde de Scheidsrechtervereniging Alkmaar op 7 januari haar jaarlijkse technische dag. Het was al weer voor de 24e keer.

Was het eigen thuishonk in de begin jaren groot genoeg, met het groeien van het aantal deelnemers moest de vereniging uitkijken naar een andere locatie. Die werd alweer enige jaren geleden gevonden bij v.v. Kolping Boys in Alkmaar. Zo vonden ook dit jaar weer veel – nu opvallend veel jonge – scheidsrechters hun weg naar de technische dag.

Traditiegetrouw begon de dag met een opwarmer een stevige training onder leiding van Marc de Wilde, de trainer van Kolping Boys. Na de training was het tijd voor de meer theoretische kant: hoe kan ik blessures voorkomen? Aan de hand van beeld en verhaal werd duidelijk uiteengezet hoe je een blessure kunt voorkomen en wat je moet doen om te herstellen. En hoe frustrerend lang die herstelperiode kan duren.

Inmiddels ook traditie: de voetbalquiz. Een quiz doorspekt met spelregel- en voetbalvragen. De quiz kwam in de plaats van een spreker die was verhinderd.

Makkelie

Na de pauze was het de beurt aan betaaldvoetbalscheidsrechter Danny Makkelie. Met zijn lezing wist hij de jeugdige scheidsrechters te boeien en te verleiden tot een levendige interactie tussen hem en zijn toehoorders.

Al met al was het weer een prachtige dag. Alle redenen om volgend jaar te gaan voor de 25e editie.

Danny Makkelie omringd het ‘jonge spul’. Foto aangeleverd door Christiaan