Trainingskamp voor Alkmaar en Waterland

door HARRY VAN ETTEN

Van 5 t/m 13 januari zijn leden van scheidsrechtersvereniging Alkmaar en Waterland op trainingskamp geweest naar Gran Canaria. Onder de stralende Spaanse zon werden diverse trainingen afgewerkt en zijn drie wedstrijden geleid tussen Nederlandse amateurclubs. De wedstrijden werden gefloten op complexen met kunstgras en natuurlijk gras. Bijzonder was de wijze van lijnen trekken in het stadion van Maspalomas. Dit gebeurde met een emmer met kalk en een verfrolletje.

Natuurlijk werd de inwendige mens ook niet vergeten en was er veel gezelligheid.

Overnacht werd in appartementencomplex Capri in Maspalomas. Daar vonden ook de voor- en nabesprekingen van de wedstrijden plaats. Dit werd met name voor de jongere scheidsrechters die in het talententraject zitten als bijzonder waardevol ervaren. Tijdens deze wedstrijdbesprekingen werden de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet, zonder elkaar af te vallen, maar om elkaar echt beter te maken.

Natuurlijk waren er discussiepunten die ook goed uitgesproken werden en eventueel werden de spelregels erbij gehaald om zaken te verduidelijken. Bij de dagelijkse spelregeltesten was er ook niet altijd duidelijkheid over de antwoorden, maar dan was er altijd nog het ‘thuis-front’ via internet voor de juiste uitleg.

Er is veel bagage meegegeven aan iedereen die heeft deelgenomen aan dit trainingskamp, zodat aan de tweede seizoenshelft weer verder gebouwd kan worden aan ieders carrière.

Foto: een van de arbitrale trio’s met v.l.n.r. Ton Stroobach, Rik ter Hoeve en Mitchel Krop.